Υγιεινή διατροφή για στενό πορτοφόλι



Η υγιεινή διατροφή είναι δικαίωμα όλων μας και δεν είναι απαραίτητο να ξοδεύουμε μία περιουσία για να το πετύχουμε. Ας δούμε μερικές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να βελτιώσουμε τη διατροφή μας, χωρίς να επιβαρύνουμε το πορτοφόλι μας.

Καθιερώστε τα όσπρια! Πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη τα όσπρια αποτελούν ένα πλήρες γεύμα, με πολύ χαμηλό κόστος. Συνδυάστε τα με κάποιο δημητριακό, όπως ρύζι και θα έχετε ένα οικονομικό, ολοκληρωμένο γεύμα!


Μαγειρέψτε μόνοι σας! Χρησιμοποιήστε απλά, οικονομικά υλικά και βάλτε την φαντασία σας για να δημιουργείστε ένα εύγευστο και υγιεινό γεύμα. Κρατήστε το φαγητό που δεν καταναλώσατε σε τάπερ είτε στο ψυγείο, είτε στην κατάψυξη για να το καταναλώσετε κάποια από τις επόμενες ημέρες.

Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά εποχής! Εκτός από την διαφορά στη γεύση, τα προϊόντα εποχής διαφέρουν και στην τιμή. Ενημερωθείτε για το ποια φρούτα και λαχανικά ευδοκιμούν κάθε εποχή του χρόνου και προτιμήστε αυτά στην επόμενη αγορά σας. Αν πάλι η έλλειψη χρόνου ή διάθεσης σας απομακρύνουν από τα φρέσκα λαχανικά, μπορείτε να επιλέξετε και τα κατεψυγμένα. Οικονομικά, έτοιμα για μαγείρεμα και θρεπτικά, μπορούν να υποκαταστήσουν άξια τα φρέσκα.

Ελαττώστε το κόκκινο κρέας! Το κρέας είναι συνήθως το τρόφιμο που κοστίζει περισσότερο σε ένα τραπέζι. Περιορίστε την κατανάλωσή του στις 1-2 φορές το μήνα, καταναλώστε μία μικρή ποσότητα ως συνοδευτικό ή εναλλακτικά προτιμήστε κοτόπουλο που είναι πιο οικονομικό και καλύτερο για την υγεία!

Μην απορρίπτετε τα ψάρια! Δυστυχώς, τα ψάρια είναι ένα βασικό τρόφιμο που λείπει από τα τραπέζια πολλών λόγω του υψηλού κόστους. Στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από κατεψυγμένα ψάρια, διαφόρων ειδών, με αισθητά χαμηλότερο κόστος από τα φρέσκα. Θυμηθείτε να βρίσκεται στο τραπέζι σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα!

Προγραμματίστε! Το βασικότερο από όλα για το πορτοφόλι σας είναι ο σωστός προγραμματισμός. Σχεδιάστε ποια γεύματα θα παρασκευάσετε κάθε ημέρα μέσα στην εβδομάδα και υπολογίστε τις ποσότητες των υλικών. Στη συνέχεια, πηγαίντε στο σούπερ μάρκετ και αγοράστε μόνο τα τρόφιμα και τις ποσότητες που έχετε υπολογίσει. Έτσι, ούτε τρόφιμα – πειρασμούς θα βάλετε στο σπίτι σας, ούτε θα σας περισσεύουν ποσότητες που δεν θα ξέρετε τι να τις κάνετε.

Σχόλια